Krokett gombás karfiolból recept
60 perc
A Krokett gombás karfiolból hozzávalói:
50 dkg karfiol
20 dkg gomba
5 dkg margarin
2 szelet kenyér vagy zsemle
12 dkg finom morzsa
2 tojássárgája
só,bors
petrezselyemzöld
A sütéshez olaj, 2 tojás, liszt
A Krokett gombás karfiolból elkészítési módja:
Megtisztítjuk a gombát, vékony szeletekre vágjuk, és a margarinon megpároljuk. Miután kellőképpen megpárolódott, hozzáadjuk az egészen apróra vágott petrezselyemzöld felét, és sóval, borssal ízesítjük. Megmossuk a karfiolt, rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és még melegen áttörjük. A kihűlt gombát és karfiolt egy nagyobb tálba tesszük és elkeverjük, közben hozzáadjuk az előzőleg beáztatott és jól kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét. Belekeverjük a tojások sárgáját is, majd annyi morzsát dolgozunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon és formázhatóvá váljon. Vizes kézzel kis rudakat formázzunk belőle, és lisztbe valamint felvert tojásba forgatva bő, forró olajban kisütjük.
Fogyaszthatjuk önmagában tartármártással vagy köretként.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. febr. 23. 13:53
A krokett gombás karfiolból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.