Hagyományos lebbencsleves recept


10 dkg füstölt szalonna
15 dkg lebbencstészta
1 nagy fej vöröshagyma
30 dkg burgonya
4 db zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika, só, bors
A Hagyományos lebbencsleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben forró olajon kisütjük. Ha megpirult hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és ezt is átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel. Ezután hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal és felöntjük vízzel, vagy húsleves lével. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és összefőzzük. A végén a lebbencstésztát a szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk és hozzáadjuk ezt is a leveshez. Amikor minden megfőtt forrón tálaljuk a levest.
Ízlés szerint csípőspaprikát is adhatunk mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. febr. 22. 12:56
A hagyományos lebbencsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.