Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagyományos lebbencsleves recept

Hagyományos lebbencsleves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Hagyományos lebbencsleves hozzávalói:
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg lebbencstészta
1 nagy fej vöröshagyma
30 dkg burgonya
4 db zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika, só, bors


A Hagyományos lebbencsleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben forró olajon kisütjük. Ha megpirult hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és ezt is átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel. Ezután hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal és felöntjük vízzel, vagy húsleves lével. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és összefőzzük. A végén a lebbencstésztát a szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk és hozzáadjuk ezt is a leveshez. Amikor minden megfőtt forrón tálaljuk a levest.

Ízlés szerint csípőspaprikát is adhatunk mellé.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagyományos lebbencsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook