Grenadírmars (krumplistészta) recept
40 perc
A Grenadírmars (krumplistészta) hozzávalói:
60 dkg burgonya
40 dkg nagykocka tészta
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
só, pirospaprika
A Grenadírmars (krumplistészta) elkészítési módja:
A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, majd a vöröshagymával, pirospaprikával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a nagyon apróra vágott burgonyát. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya magától szétmállik. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és amikor kész a burgonyánk, akkor összekeverjük őket. Tálalásnál adhatunk mellé tejfölt vagy csemegeuborkát is.
Ha gondoljuk, akkor a grenadírmarsunkat meg is piríthatjuk serpenyőben vagy sütőben.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. febr. 12. 13:24
A grenadírmars (krumplistészta) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.