Chilis Imrebab recept
180 perc
A Chilis Imrebab hozzávalói:
50 dkg daralt marhahus
50 dkg hagyma
50 dkg szarazbab
20 dkg fustolt szalonna
20 dkg bacon
2 db zoldpaprika
4 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 dl szaraz vorosbor
1 dl konyak
izles szerint orolt chili
olaj, 2 leveskocka, 1 kk cukor, 1 kk szodabikarbona, edes-nemes pirospaprika, etelizesito, ketchup, mustar, orolt komeny, bors, baberlevel, oregano, bazsalikom, gulyaskrem, 1 csokor friss kapor es petrezselyemzold
A Chilis Imrebab elkészítési módja:
A babot a leveskockaval, etelizesitovel, baberlevellel, 1 kk cukorral es szodabikarbonaval hideg vizben feltesszuk foni. A szalonnat es bacont felapritva keves olajon kisutjuk, a toportyut felretesszuk es a visszamaradt zsiron megfonyasztjuk a felfore vagott hagymat. Ratesszuk a daralthust, megszorjuk borssal es addig sutjuk, mig levet nem enged. Johet a pirospaprika es felontjuk a borral. Ezutan kerul bele a kockara vagott paprika, paradicsom es az osszes fuszer a kapor kivetelevel. Fozes kozben kavargatjuk es ha szukseges feltoltjuk huslevel. Kb. 20 perc utan raontjuk a konyakot es keszre fozzuk. Osszekeverjuk a megfott , leszurt babbal, kaporral, (esetleg utannafuszerezzuk) es jol osszerotyogtatjuk olyan 10 perc alatt. Forron talaljuk petrezselyemzolddel megszorva.
Puha kenyeret adunk melle, savanyusagot, esetleg tejfolt.
A legjobb ize akkor van, ha bogracsban keszul szabadtuzon.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. febr. 10. 12:58
A chilis imrebab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.