Rakott puliszka recept
60 perc
A Rakott puliszka hozzávalói:
50 dkg kukoricadara
50 dkg juhturo (mi a nem tul eroset szeretjuk)
30 dkg fustolt szalonna
1 nagy szal hazi kolbasz
1 nagy pohar tejfol
A Rakott puliszka elkészítési módja:
A kukoricadarat megfozzuk, nem tul kemenyre. A szalonnat kisutjuk, kolbaszt felkarikazzuk. Tuzallo talban egy reteg puliszka, szalonnaporc, kolbasz, juhturo, jo sok tejfol. Legalabb 2 reteg legyen mindenbol. Elomelegitett sutoben kb. 30 percig kozepes langon "rotyogtatjuk".
Elotte javaslok egy salata levest pupos rantottaval.
Ha igazan finom puliszkat akarsz kesziteni, akkor a krupli fozes utan a leszurt levet tedd el hutobe, s ezt hasznald majd barmilyen kukoricadaras etelhez!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. dec. 11. 10:10
A rakott puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.