Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Juhtúrós, szalonnás puliszkatorta recept

Juhtúrós, szalonnás puliszkatorta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Juhtúrós, szalonnás puliszkatorta hozzávalói:
20 dkg. kukoricadara,
20 dkg. füstölt császárszalonna ( bacon)
20 dkg. juhtúró,
1 - 2 dl.tejföl,
5 dkg. vaj,
4-6 gerezd fokhagyma,
l doboz csemege kukorica,
só,
őrölt fekete bors,
2 szem érett paradicsom,
1 db. kisebb cukini (vagy tök,patiszon,alma,stb)


A Juhtúrós, szalonnás puliszkatorta elkészítési módja:
A cukkinit meghámozzuk, 1x1 centiméteres darabokra felkockázzuk. A paradicsomot felszeleteljük, a fokhagymát finomra vágjuk. Edényben a vajat megolvasztjuk és ebben a kukoricadarát kevergetve megpirítjuk Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a cukkinit és a csemege kukoricát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet felöntjük langyos vízzel és a masszát készre főzzük. A kikent tűzálló tálba öntve a masszát elsimítjuk, a tetejét juhtúróval terítjük, amit tejfölözünk. A végén szalonnaszeletekkel befedjük, amire a szeletelt paradicsomot is rátesszük. Közepesen meleg sütőben 10 -15 perc alatt elkészül.

az így elkészített étel körtnek is alkalmas sültekhez, grillezett szeletekhez.


Kategória: Egytálételek receptjei


A juhtúrós, szalonnás puliszkatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook