Burgonyás omlett recept
A Burgonyás omlett hozzávalói:80 dkg burgonya,
5 evőkanál olaj,
2 fej hagyma,
25 dkg virsli,
3 db paradicsom,
3 szál zöldhagyma,
4 db tojás,
10 dkg krémsajt,
só,
bors
majoránna,
szerecsendió,
metélőhagyma.
A Burgonyás omlett elkészítési módja:
A megmosott burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk. A forró olajon megpirítjuk, lefedve tovább sütjük, míg egy kis színt kap. Közben többször megkeverjük. Amíg a burgonya sül, megtisztítjuk a hagymát és felkockázzuk. A virslit vékony szeletekre vágjuk, majd minden szeletet félbevágunk. A megmosott paradicsomot nyolc gerezdre vágjuk, a zöldhagymát pedig kb. fél cm vastagra felkarikázzuk. Mindezt a burgonyához adjuk és hagyjuk megpirulni. Közben a tojásokat összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk, majoránnával és szerecsendióval ízesítjük. Az így elkészített masszát a burgonyára öntjük és megsütjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jan. 31. 13:53
A burgonyás omlett elkészítési módja és hozzávalói.