Krémsajtos-burgonyás melegszendvics recept
A Krémsajtos-burgonyás melegszendvics hozzávalói:6 személyre:
1 hosszú francia kenyér,
5 hajszálvékony bacon szalonna,
1 nagy héjában főtt burgonya,
10 dkg tejszín krémsajt,
1 kemény paradicsom,
2 evőkanál kefir,
1gerezd foghagyma,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors
A Krémsajtos-burgonyás melegszendvics elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát még melegen áttöröm vagy lereszelem, és hozzáadom a krémsajtot és a kefirt. Jól összedolgozom, hogy habos és "egyöntetű" massza legyen. Majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. A paradicsomot apró kockákra vágom. A francia kenyér végét levágom, és a belét egy fakanál nyelével kitolom. A kenyérbelet felaprítom, és a sajtos-burgonyás masszához keverem. A kivájt kenyeret alufólialapra állítom, és a tölteléket belekanalazom. Szalonnaszeletekkel körültekerem, és a grillsütőben mindkét oldalát megpirítom, vagy az előmelegített gáz- (villany) sütőben 15-20 percig sütöm. Még forrón felszeletelem és salátával tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. jún. 15. 07:53
A krémsajtos-burgonyás melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.