Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ázsiai leves rizstésztával recept

Ázsiai leves rizstésztával recept

Az Ázsiai leves rizstésztával hozzávalói:
1 csirkemell

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

kb. 5 cm gyömbér

2 sárgarépa

1 kis zeller vagy angol zeller

1 kis kínai kel

25 dkg shitake gomba

1-2 chilipaprika

15 dkg rizstészta

húsleveskocka

bors



kínai ötfűszer keverék (vagy örölve a következő egyedi fűszerek: bors, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és édeskömény)

1 evőkanál (szezám)olaj

2-3 evőkanál szójaszósz


Az Ázsiai leves rizstésztával elkészítési módja:
A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A zellert vékony csíkokra vágjuk. A gombát kisebb darabokra vágjuk, pl. negyedeljük. A kínai kelt félbevágjuk, és felcsíkozzuk. A chilit felkarikázzuk. A wokot előmelegítjük, beleöntjük a szezámolajat, és megpirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, ügyelve, hogy meg ne égjenek. Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpároljuk, majd *puhulási sorrendben* a többi hozzávalót (először a zellert és a répát, végén a kínai kelt). Fűszerezzük, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, pár percet főzzük. Ezután hozzáadjuk a rizstésztát, és elzárjuk alatta a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk állni. Közben azért párszor átkavarjuk, hogy a puhuló tészta elkeveredjen a zöldségekkel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ázsiai leves rizstésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook