Zöldborsós csirkeragu recept

50 dkg csirkemell,
90 dkg zsenge zöldborsó,
2 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
3 kis szál sárgarépa,
1 mokkáskanál gyömbérpor,
1 evőkanál kukoricakeményítő,
ízlés szerint őrölt fehér bors,
só.
A Zöldborsós csirkeragu elkészítési módja:
A kukoricakeményítőt 1-2 evőkanál vízzel simára keverjük. A húst vékony csíkokra vágjuk, forró olajon pirosra sütjük és kiszedjük. A megmaradt olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a gyömbért, beletesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve pároljuk. Hozzátesszük a húst, ráöntjük a kukoricakeményítőt és készre fõőzzük. Aki szereti szórja meg késhegynyi chiliporral, még finomabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 10. 19:13
A zöldborsós csirkeragu elkészítési módja és hozzávalói.