Borsos hús – Peposo alla fornacina recept
A Borsos hús – Peposo alla fornacina hozzávalói:1,5 kg marhahús,
1 sárgarépa,
1 zellergumó,
3 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
250 ml olívaolaj,
2 rozmaringág,
1 üveg Chianti,
6 dkg paradicsompüré,
1 citrom héja,
½ evőkanál durva tengeri só,
5 dkg bors,
1 evőkanál szemes bors,
4 szegfűszeg,
1 szerecsendió,
½ körte.
A Borsos hús – Peposo alla fornacina elkészítési módja:
A húst előkészítjük a sütéshez. A sárgarépát, a fokhagymát, és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zellergumót is megtisztítjuk, keskeny csíkokra vágjuk. Az egészet sütőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk, rozmaringot és a citrom héjat hozzáadjuk, és a húst minden oldalról megsütjük. Végül leöntjük a Chiantival, fűszerezzük sóval, borssal, paradicsompürével és szegfűszeggel. Az egészet közepes lángon kb. négy órán keresztül süssük, a húst folyamatosan meglocsoljuk vízzel. A szaftos szószt leszűrjük, felfogjuk egy edénybe. Hozzáadjuk a szemes borsot és szerecsendióval ízesítjük. A fél körtét szétnyomjuk, és hozzákeverjük. A felszeletelt húst citromkarikával díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 7. 15:43
A borsos hús – peposo alla fornacina elkészítési módja és hozzávalói.