Sóskapuding (édes sóska főzelék) recept
A Sóskapuding (édes sóska főzelék) hozzávalói:Személyenként
1/2 kg sóska,
1 db tojás (ha kicsik akkor kettő),
2-2.5 dl tej,
olaj,
cukor,
só,
1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy liszt).
A Sóskapuding (édes sóska főzelék) elkészítési módja:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evő kanállal, ízlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomó mentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját.
Frissen jó fogyasztani.
A hab hozzáadása után már nem jó melegíteni.
Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.
Nagyon szeretik.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 6. 13:19
A sóskapuding (édes sóska főzelék) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.