Sóskapuding (édes sóskafőzelék) recept
A Sóskapuding (édes sóskafőzelék) hozzávalói:Személyenként
1/2 kg sóska,
1 tojás (ha kicsik akkor kettő),
2-2.5 dl tej,
olaj,
cukor,
só,
1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy liszt).
A Sóskapuding (édes sóskafőzelék) elkészítési módja:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evőkanállal, ízlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomó mentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzá adása után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni. Nagyon szeretik.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 14. 17:17
A sóskapuding (édes sóskafőzelék) elkészítési módja és hozzávalói.