Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban recept
A Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban hozzávalói:2 evőkanál olívaolaj,
1 finomra vágott vöröshagyma,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
0,5 pohár almaecet,
2 dl sűrített paradicsom,
4 evőkanál méz,
kiskanál kakukkfű,
kiskanál bazsalikom,
fél pohár Worcester szósz,
1 pohár húsleves,
1,5 kg sertésoldalas,
só,
bors.
A Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban elkészítési módja:
Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almaecetet, nagylángon 3 percig sütjük. Majd jöhet rá a paradicsom, fűszerek, méz, szósz, húslé, így közepes lángon 12-15 percig fõzzük. Az oldalast leöntjük ezzel a fõzött szósszal, 15 percig pácoljuk. Elõmelegitjük a sütõt, egy nagy hõálló edénybe tesszük az oldalast, zsiros részükkel felfelé. Ráüntjük a páclét, és ízesitjük. Kb 1 óráig sütjük a sütőben. 10 percenként meglocsolgatjuk a páclével, ha a szósz kezd leragadni, egy kis vizet öntünk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 11. 09:00
A sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban elkészítési módja és hozzávalói.