Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban recept

Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban recept

A Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban hozzávalói:
2 evőkanál olívaolaj,
1 finomra vágott vöröshagyma,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
0,5 pohár almaecet,
2 dl sűrített paradicsom,
4 evőkanál méz,
kiskanál kakukkfű,
kiskanál bazsalikom,
fél pohár Worcester szósz,
1 pohár húsleves,
1,5 kg sertésoldalas,
só,
bors.


A Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban elkészítési módja:
Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almaecetet, nagylángon 3 percig sütjük. Majd jöhet rá a paradicsom, fűszerek, méz, szósz, húslé, így közepes lángon 12-15 percig fõzzük. Az oldalast leöntjük ezzel a fõzött szósszal, 15 percig pácoljuk. Elõmelegitjük a sütõt, egy nagy hõálló edénybe tesszük az oldalast, zsiros részükkel felfelé. Ráüntjük a páclét, és ízesitjük. Kb 1 óráig sütjük a sütőben. 10 percenként meglocsolgatjuk a páclével, ha a szósz kezd leragadni, egy kis vizet öntünk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook