Zöldbableves kovászos uborkával recept
A Zöldbableves kovászos uborkával hozzávalói:1 szál lángolt kolbász,
2 pár virsli,
1/2 kiló zöldbab,
2 db kovászos uborka,
kapor,
1/2 pohár joghurt,
1/2 pohár tejföl,
1 db paradicsom.
A Zöldbableves kovászos uborkával elkészítési módja:
A zöldbabot feldarabolom és a karikákra vágott kolbásszal, kis szeletekre vágott kovászos uborkával meg a paradicsommal megfőzöm. Egy tálban kevés liszttel elkeverem a fél pohár joghurtot és a fél pohár tejfölt, apróra vágott kaprot, esetleg kis cukrot, borsot teszek bele, majd ezzel behabarom a levest. Feldarabolom a virslit és az összeforró levesbe rakom. Pirított kenyérkockákkal tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 10. 18:12
A zöldbableves kovászos uborkával elkészítési módja és hozzávalói.