Almás-mákos torta recept
Az Almás-mákos torta hozzávalói:40 dkg mák,
15 dkg cukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg mandula,
3 db tojás,
½ dl tej,
5 alma,
25 dkg liszt,
12,5 dkg vaj,
7,5 dkg cukor.
Az Almás-mákos torta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit hideg kézzel gyorsan összedolgozzuk, zacskóba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. A mákot fél liter vízben felforraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel felöntjük és lefedve 10 percig pihentetjük. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, ledaráljuk és a cukorral, citromhéjjal, mandulával, tojásokkal és a tejjel jól összedolgozzuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Egy kivajazott kerek tortaformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is felhúzzuk azt. A mákmassza felét rátesszük. Egyenletesen elterítjük rajta az almadarabokat, majd a maradék masszával befedjük, tetejét elsimítjuk. 175 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 8. 13:24
Az almás-mákos torta elkészítési módja és hozzávalói.