Töltött alma (nagymamám receptjeiből)
Zsírszegény
A Töltött alma (nagymamám receptjeiből) hozzávalói:
2 közepes alma
4 dkg dió
2 kávéskanál baracklekvár
1 dkg vaníliás cukor
1/2 közepes citrom
1 mokkáskanál rumaroma
1 tojásfehérje
A Töltött alma (nagymamám receptjeiből) elkészítési módja:
Az almát megmosuk,magházát kiemeljük.Nem szükségesz meghámozni,csak ha betegnek,vagy kényesebb személynek készítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,óvatosan összekeverjük a darált dióval,baracklekvárral,vaníliás cukorral,rumaromával,a citrom reszelt héjjával és pár csepp citromlével.Az almákat megtöltjük és a tetejét egy pár szem durvára vágott dióval díszítjük.Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük. Hidegen,vanília öntettel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. júl. 8. 09:26
A töltött alma (nagymamám receptjeiből) elkészítési módja és hozzávalói.