Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Töltött alma (nagymamám receptjeiből)

Töltött alma (nagymamám receptjeiből)

Zsírszegény Zsírszegény

A Töltött alma (nagymamám receptjeiből) hozzávalói:
2 közepes alma
4 dkg dió
2 kávéskanál baracklekvár
1 dkg vaníliás cukor
1/2 közepes citrom
1 mokkáskanál rumaroma
1 tojásfehérje


A Töltött alma (nagymamám receptjeiből) elkészítési módja:
Az almát megmosuk,magházát kiemeljük.Nem szükségesz meghámozni,csak ha betegnek,vagy kényesebb személynek készítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,óvatosan összekeverjük a darált dióval,baracklekvárral,vaníliás cukorral,rumaromával,a citrom reszelt héjjával és pár csepp citromlével.Az almákat megtöltjük és a tetejét egy pár szem durvára vágott dióval díszítjük.Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük. Hidegen,vanília öntettel tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A töltött alma (nagymamám receptjeiből) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook