Almatorta 2 recept
Az Almatorta 2 hozzávalói:A tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi fahéj, csipetnyi reszelt citromhéj.
A töltelékhez:
10 darab közepes nagyságú alma ( a tízből hét egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelve, három pedig szeletekre vágva), 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mazsola, 1 kávéskanál fahéj, 1 dkg mandulaforgács.
Az Almatorta 2 elkészítési módja:
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy oldalt 4-5 centi magas pereme legyen. A hét reszelt almát egy fazékba rakjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, a fahéjat és a mazsolát, és kevergetve addig főzzük, amíg a leve nagy része elpárolog. Végül beleszórjuk a pudingport, jól összekeverjük, aztán levesszük a tűzről. (Egy egyáltalán nem folyékony, de puha, kenhető masszát kell kapnunk.) Az almatölteléket a tortaformába nyomkodott tészta közepébe borítjuk, egyenesre igazítjuk a tetejét, aztán kirakjuk a három alma vékony szeleteivel. Előmelegített 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután megszórjuk mandulaforgáccsal, és visszatesszük még 5 percre a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon. A kész tortát csak azután szeleteljük fel, hogy teljesen kihűlt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 23. 10:35
Az almatorta 2 elkészítési módja és hozzávalói.