Csokis fánk ("Profiterol") recept
A Csokis fánk ("Profiterol") hozzávalói:Tészta: csipet só; 4 egész tojás; 11 dkg liszt; 8 dkg margarin
Krém: vaníliarúd; 1/2 liter tej; 8 tojássárgája; 3 dkg liszt; 15 dkg étcsoki; 15 dkg porcukor; kevés margarin; 2-3 dl tejszín
A Csokis fánk ("Profiterol") elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból a következő módon fánkokat készítünk: a margarint csipet sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, egyszerre hozzáadjuk a lisztet, hirtelen elkeverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha langyosra hűlt, egyenként beledolgozunk 4 egész tojást, alaposan kikeverjük, mert ettől lesz szép, üreges a fánk. Nyomózsákba tesszük, vagy kanállal, vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe egymástól tekintélyes távolságra, mogyorónyi halmokat helyezünk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük. (15-20 perc, de a sütő ajtaját 15 percig kinyitni tilos!) A tepsiben hagyjuk kihűlni. A tejet a vaníliával felforraljuk, lefedjük, hogy meleg maradjon. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet, ( a vaníliát eltávolítjuk belőle). Lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felolvasztott csokit, és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba tesszük, és a legkissebb csőrrel, picurka vágást ejtve a fánkokon, megtöltjük. Tálba tesszük, a csokikrémmel meglocsoljuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 22. 10:26
A csokis fánk ("profiterol") elkészítési módja és hozzávalói.