Rilon szelet recept
A Rilon szelet hozzávalói:Tészta:
- 10 dkg vágott dió
- 10 db tojás
- 10 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg vaj (margarin)
- 20 dkg porcukor
- kevés rum
- 2 kanál liszt
- 2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
Csokimáz:
- 1 kanál cukor
- 2 kanál víz
- 1 kanál kakaó
A Rilon szelet elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a kakaót, diót és a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk. A tojásfehérjék felvert habjával összekeverve megsütjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, egy kis rummal ízesítjük, majd a két kanál lisztet 2 dl tejjel, 1 vaníliáscukorral sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a kikevert margarinnal, és a kihűlt tésztára kenjük. A csikomázhoz való alapanyagokat összeforraljuk, majd a tűzről levéve 10 dkg étcsokit és 5 dkg vajat keverünk hozzá. Vizes késsel a krém tetejére kenjük.
Kicsit macerás, de isteni finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nyusszancs82, 2007. szept. 26. 10:51
A rilon szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.