Göngyölt hús recept


6 szelet csont nélküli karaj
1/2 szál parasztkolbász
1 nagy fej vöröshagyma
szójaszósz
liszt
ketchup
só
őrölt fűszerpaprika
ételízesítő
2 kanál tejföl
étolaj
A Göngyölt hús elkészítési módja:
A közepesen vékonyra kiklopfolt hússzeleteket ízlés szerint besózzuk, egy picit állni hagyjuk. A kolbászt 6 vékony szeletre vágjuk, egyenként a hússzeletekre helyezzük, felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük. Kis edényben 1 dl olajat, 1 ek szójaszósz, kevés ételízesítőt összekeverünk. Beleforgatjuk a húsokat, majd forró olajban pirítjuk pár percig minden oldalát. A maradék fűszeres olajba beleteszünk 2 ek. tejfölt, egy pici őrölt piros paprikát (ízlés szerint lehet még szójaszószt is), összekeverjük csomómentesre és a piruló húsra öntjük. Fedő alatt takarék lángon sütjük tovább. Meghámozunk 5-6 szem krumplit, karikára vágjuk, egy tepsi alját kibéleljük vele, majd a nagy fej hagymát karikákra vágva rászórjuk, és erre jön a hús. Előmelegített sütőbe toljuk, kis lángon sütjük tovább. A zsiradékot lassú tűzön besűrítjük liszttel és egy kis ketchuppal, majd a tepsiben lévő ételre öntjük, közepes lángon még kb. 15 percig sütjük.
Csemegeubival vagy tejfölös ubisalival isteni! :)
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Nyusszancs82, 2007. jún. 15. 19:31
A göngyölt hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.