Kakaóscsiga recept


30 dkg liszt
1 cs. instant élesztő
2 ek. kristálycukor
1 csapott tk. só
szükség szerint tej
ízlés szerint instant kakaó
10 dkg margarin
a tepsi kikenéséhez zsír
A Kakaóscsiga elkészítési módja:
A lisztet az élesztővel, a cukorral, a sóval elkeverjük, majd langyos tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk, 30 percig meleg helyen kelesztjük. Töltelék: a margarinból és a kakaóból sima krémet keverünk (ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá), amivel a téglalapra nyújtott ujjnyi vastag tésztát megkenjük, felgönygöljük, 2 cm vastag csigákat szelünk, és kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. 5 percig erős tűznél, majd takarék lángon sütjük, mikor már majdnem kész, forró kakaós-cukros tejjel meglocsoljuk, majd készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nyusszancs82, 2006. nov. 13. 15:19
A kakaóscsiga elkészítési módja és hozzávalói.