Túrós-magos bagettek recept
A Túrós-magos bagettek hozzávalói:4 db-hoz
Tésztához:
50 dkg liszt
1 tasak dr.Oetker Instant élesztő
1 ek. porcukor
1 csapott ek. só
2,5 dl langyos víz
25 dkg túró
4 ek.olívaolaj
Ezenkívűl:
szezámmag, mák durvább szemű só, köménymag
A Túrós-magos bagettek elkészítési módja:
A lisztet az élesztővel jól összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót megdagasszuk.Meleg helyen kelni hagyjuk.Belisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk. kb 40cm hosszú hengereket formázzunk belőlük, helyezzük tepsibe, amit már előre kivajaztunk.Kenjük meg a bagettek tetejét kevés vízzel, ízlés szerint szórjuk meg a tetejüket mákkal, vagy szezámaggal... végül tetejüket ferdén vágjuk be.180 fokon kb 25 percig sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. máj. 20. 16:25
A túrós-magos bagettek elkészítési módja és hozzávalói.