Bözsike almáskrémese recept
90 perc
A Bözsike almáskrémese hozzávalói:
Tészta:
60dkg liszt
25dkg margarin
20dkg porcukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2csomag vaniliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
Krém:
6dl tej
25dkg margarin
15dkg porcukor
2 vanilia puding
2 egész tojás
Töltelék:
1,5kg alma
2 evőkanál vaj
10dkg cukor
fahéj
A Bözsike almáskrémese elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk,majd három egyenlő részre osztjuk,melyekből 32x32cm-es vékonyra nyújtott lapot készítünk,és egyenként kisütjük 180C'-on. A pudingot 2 evőkanál cukorral összekeverjük,hozzáadjuk a tojásokat és a tejet,majd sűrűre főzzük.Ha kihűlt a puding,akkor habosra kevert cukrozott margarinnal jól összekeverjük.A lereszelt almát vajon pároljuk addig,mig a leve teljesen elfő.Utánfa fahéjjal és cukorral ízesítjük. Amikor az összes alkotórész kihűlt,egymásra tesszük azokat a következőképpen:tésztalap,krém,tésztalap,alma,tésztalap. Egy napig hagyjuk állni,hogy a tészta megpuhuljon.
Ha szükséges több tejfölt is lehet beletenni.
Nagyon finom és kiadós,de munkaigényes.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ferzsi, 2007. ápr. 18. 19:27
A bözsike almáskrémese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.