Gyors krémes recept
20 perc
300 kcal
20dkg porcukor
8 tojás
15dkg margarin
5 csomag vaniliás cukor
1 liter tej
csipet só
9 evőkanál liszt
A Gyors krémes elkészítési módja:
A cukrot,a vaniliás cukrot,a margarint,a tojássárgájával,egy csipetnyi sóval jól összekeverjük.A tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet,hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét.Ezt óvatosan összekeverjük a tojásos masszával,majd egy margarinnal kikent és liszttel megszórt tepsibe öntjük.Híg,mint a madártej,nem kell megijedni.10percig erős,majd fél óráig mérsékelt lángon sütjük.Ez a krémes tudja,hogy alul és felül szilárdnak,középen pedig krémesnek kell lennie.Tálalás elött a tetejét porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ferzsi, 2007. ápr. 21. 13:59
A gyors krémes elkészítési módja és hozzávalói.