Hamis mézespogácsa recept
A Hamis mézespogácsa hozzávalói:25dkg és 20dkg cukor
3 tojássárga
1 evk zsír
1 kkan szódabikarbóna
fahéj
liszt-amennyit felvesz
A Hamis mézespogácsa elkészítési módja:
25dkg cukrot megpörkölünk,s 6dl vízzel felengedünk.Mikor kihűlt,beleöntjük a tojássárgákból,20dkg cukorból,1 evk zsírból,szódabikarbónából,fahéjból álló masszába,s annyi lisztet adunk hozzá,hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk,szaggatjuk,s zsírozott tepsiben sütjük világosbarna színűre.
Máz(én nem szoktam csinálni):
A 3 tojásfehérjét kikeverjük 25dkg porcukorral,s még forrón a pogikra öntjök,s az egészet összerázzuk,majd a pogácsákat egy nagyobb tálcán egymás mellé sorakoztatjuk,hogy megszáradjon a máz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. ápr. 21. 07:57
A hamis mézespogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.