Ropogós tésztaháromszögek recept


Liszt
1 tojás
Só
Víz
A Ropogós tésztaháromszögek elkészítési módja:
Kb.15dkg lisztbe beleütjük a tojást(ha több lisztet használsz,akkor is 1 tojás kell),mehet bele a só és annyi víz,hogy össze tudjuk gyúrni.Kb.5-10 percig pihentetjük,magy lisztezett deszkán kb.2mm vastagságúra kinyújtjuk,s éles késsel feldaraboljuk tetszőleges alakzatokra-én kül.háromszögekre szoktam. Gázrózsa felett vas sütőlapon,vagy villanytűzhelyen megsütjük.Mikor foltokban elkezd feketedni a tészta,akkor megfordítjuk.
Én csak úgy magában szoktam rágcsálni,de adhatunk mellé kül. krémeket(pl.padlizsánkrém,sajtkrém stb.).
Frissen a legjobb,később kissé gumissá válik.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. ápr. 15. 13:37
A ropogós tésztaháromszögek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.