Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Ropogós tésztaháromszögek recept

Ropogós tésztaháromszögek recept

Elkészítési idő 20 perc

A Ropogós tésztaháromszögek hozzávalói:
Liszt
1 tojás

Víz


A Ropogós tésztaháromszögek elkészítési módja:
Kb.15dkg lisztbe beleütjük a tojást(ha több lisztet használsz,akkor is 1 tojás kell),mehet bele a só és annyi víz,hogy össze tudjuk gyúrni.Kb.5-10 percig pihentetjük,magy lisztezett deszkán kb.2mm vastagságúra kinyújtjuk,s éles késsel feldaraboljuk tetszőleges alakzatokra-én kül.háromszögekre szoktam. Gázrózsa felett vas sütőlapon,vagy villanytűzhelyen megsütjük.Mikor foltokban elkezd feketedni a tészta,akkor megfordítjuk.

Én csak úgy magában szoktam rágcsálni,de adhatunk mellé kül. krémeket(pl.padlizsánkrém,sajtkrém stb.).
Frissen a legjobb,később kissé gumissá válik.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A ropogós tésztaháromszögek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook