Áfonyás-tejszínhabos torta recept
Az Áfonyás-tejszínhabos torta hozzávalói:8 tojás
8 csapott evk. cukor
6 púpos evk. liszt
2 evk. kakaó
2 evk.olaj
pici só
Áfonyás krémhez:
250-300gr áfonya(fagyasztott)
3dl almalé
1 cs. vaniliás puding
3 evk. cukor
Fehér krémhez:
250gr mascarpone(vagy lecsöpögtetett tejföl)
4dl Hulala tejszín
ízlés szerint porcukor,vaniliás cukor
Az Áfonyás-tejszínhabos torta elkészítési módja:
A szokásos módon piskótát sütünk egy kerek kapcsos torta formában. Az áfonyát 2dl almalében főzni kezdjük. A maradék 1 dl-be belekeverjük a pudingport és a cukrot,s amikor forr az áfonya,beleöntjük,sűrűsödésig főzzük,majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponet,vaniliás cukrot,porcukrot jól kikeverjük és hozzákeverjük még a tejszínhabnak majdnem felét. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk,megkenjük a tejszínes és áfonyás krémmel,a megmaradt tejszínhabot pedig a torta külsejére kenjük és egyenletesen bevonjuk azt.
Az áfonyás krém annál jobb,minél sűrűbb.
Ha túl sűrű a piskóta tészta,1-2 evk vízzel lehet hígítani,és ha kisült,lassan fokozatosan hűtsük ki a sütőt,mielőtt kivesszük.
A tejszínt,én 4 evk. cukorral szoktam felverni.
180 fokon sütni.
Szerintem más gyümölccsel is finom lehet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2010. dec. 11. 14:38
Az Áfonyás-tejszínhabos torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.