Padlizsános lencsés egytál recept
40 perc
A Padlizsános lencsés egytál hozzávalói:
2 padlizsán
1 lencse konzerv
15-20 dkg gomba(vagy 1 konzerv)
3 paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
darált hús
bacon
1 nagy tejföl
maroknyi reszelt sajt
1 tojássárga
só,bors,rozmaring
A Padlizsános lencsés egytál elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk,kiolvasztjuk. A zsírjában megdinszteljük a vöröshagyma felét,rádobjuk a darált húst,sózzuk,borsozuk és fehéredésig pirítjuk. A padlizsánt héjastól,hosszában ujjnyi vastagra felszeleteljük,besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk,majd serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megkapatjuk. A vöröshagyma másik felét és a fokhagymát pici olivaolajon megpároljuk.Rádobjuk felkockázott paradicsomot,gombát és addig főzzük,amíg kicsit bepürésedik.Sózzuk,borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük. Egy kivajazott jénai aljára lerakjuk a padlizsánok felét,rá hagymás gomba,rá hús,rá pirított szalonna,rá lencse és lefedjük az egészet a padlizsánokkal.Végül leöntjük a reszelt sajttal,tojássárgával elkevert sós tejföllel,és mehet a sütőbe.
Alufólia nélkül sütjük,amíg megpirul a teteje.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2010. nov. 20. 12:14
A padlizsános lencsés egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.