Pizzás / padlizsános táskácskák recept
180 perc
A Pizzás / padlizsános táskácskák hozzávalói:
Tészta:
40 dkg finomliszt
1 dl víz
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kk só
1 ek olivaolaj
1 kk oregano
Paradicsomos ragu:
20 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsomkonzerv
só, bors, kakukkfű, oregano, bazsalikom
olivaolaj
Padlizsános ragu:
1 padlizsán
1 fej vöröshagyma
só, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld, tejföl
olivaolaj
Reszelt sajt
A Pizzás / padlizsános táskácskák elkészítési módja:
A tésztához a langyos összevalókat összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd 1-1,5 órát kelni hagyjuk. A paradicsomos raguhoz a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rá a darált hús, megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsi vízzel felengedjük, majd amikor már majdnem puha, mehet rá a paradicsompüré és a többi fűszer. Nagyon sűrű mártást készítünk. A padlizsános raguhoz a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rá az apró kockára vágott padlizsán, megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, kicsi vízzel puhára pároljuk. Nagyon hamar kész van! Villával kicsit összenyomkodjuk, ízlés szerint egy kanál tejföl mehet bele. A tésztát elosztjuk kb. 24 egyenlő részre. Kicsi köröket nyújtunk minden részből, és a közepére rakunk egy kanál ragut, rászórunk egy kis reszelt sajtot, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki sülés közben a szósz. 30-35 perc alatt középmeleg sütőben készre sütjük.
A tészta alap pizzatészta, minden pizzához jó
Bármilyen raguval készíthető, csak figyelembe kell venni a tészta oreganós alapízét
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Nike, 2007. aug. 25. 19:40
A pizzás / padlizsános táskácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.