Elronthatatlan pizzatészta, szósszal recept
90 perc
sok..
közepes...
közepes...
Az Elronthatatlan pizzatészta, szósszal hozzávalói:
tésztához:
1 kg finomliszt
1-2 evőkanál só
1 evőkanál oregánó
kevés őrölt bors
2 csomag porélesztő
fél evőkanál cukor
5-6 dl langyos víz
fél dl olivaolaj
szószhoz:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 evőkanál sűrített paradicsom
kevéske víz (hígításhoz...)
kevés só
0,5 - 1 evőkanál cukor
oregánó, majoranna, bazsalikom, bors ízlés szerint
Az Elronthatatlan pizzatészta, szósszal elkészítési módja:
Tészta: Egy tálkában a lisztet, sót, oregánót és a borsot összekeverjük. Másik edénybe az élesztőt, cukrot, vizet és az olajat önjük bele, elkeverjük, majd a 2 tálka tartalmát összeöntjük, összedolgozzuk. Háromnegyed (..vagy akár 1) órán át kelesztjük, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk. (A tészta isteni finom puha lesz, nem kell vastagabbra hagyni nyújtáskor.) Szósz: A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, belekeverjük a többi hozzávalót, pár percig rotyogtatjuk. A tésztát bekenjük a szósszal, rá a feltét - bármi lehet, ízlés szerint... - , reszelt sajt a tetejére, és előmelegített sütőben - kb. 180 °C-on - 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ennyi tésztából 3 átlagos vagy 2 nagy pizza jön ki.
Az oregánó adja meg a tészta csodálatos olaszos illatát...
Én annyi trükköt szoktam még csinálni, hogy a pizza szélébe belehajtogatok vékony csíknyi sajtocskákat, így a vastagabb széle is finomabb...
A szósszal érdemes bekenni a széleket is, szép színe lesz tőle.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: somaeszter, 2010. febr. 1. 20:08
Az elronthatatlan pizzatészta, szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.