Répatorta (itt a Húsvét) recept
30 perc
sok
közepes
közepes
A Répatorta (itt a Húsvét) hozzávalói:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj
3/4 bögre olaj
2 tojás
1 vaníliáscukor (vagy 1 kiskanál vaníliaaroma)
1 bögre reszelt répa
A Répatorta (itt a Húsvét) elkészítési módja:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót, fahéjat és az olajat jól össze kell dolgozni (közepes erősségen felverni). Majd beletenni a tojásokat, a vaníliás és végén a reszelt répát. 170-200 °C-on fél óráig érdemes sütni...
Bár répatorta :), de az íze nagyon finom!
Ez az adag egy kis/közepes tepsi mennyiségű (vagy 1 kuglóf-formányi).
"Hivatalosan" a tetejére krém kellene, de szerintem úgy túl édes... egyszerű porcukor vagy kevés citromos krém rá bőven elegendő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: somaeszter, 2010. márc. 26. 11:11
A répatorta (itt a húsvét) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.