Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Répatorta (itt a Húsvét) recept

Répatorta (itt a Húsvét) recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória sok
Zsírtartalom közepes
Szénhidráttartalom közepes

A Répatorta (itt a Húsvét) hozzávalói:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj
3/4 bögre olaj
2 tojás
1 vaníliáscukor (vagy 1 kiskanál vaníliaaroma)
1 bögre reszelt répa


A Répatorta (itt a Húsvét) elkészítési módja:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót, fahéjat és az olajat jól össze kell dolgozni (közepes erősségen felverni). Majd beletenni a tojásokat, a vaníliás és végén a reszelt répát. 170-200 °C-on fél óráig érdemes sütni...

Bár répatorta :), de az íze nagyon finom!
Ez az adag egy kis/közepes tepsi mennyiségű (vagy 1 kuglóf-formányi).
"Hivatalosan" a tetejére krém kellene, de szerintem úgy túl édes... egyszerű porcukor vagy kevés citromos krém rá bőven elegendő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répatorta (itt a húsvét) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook