Gyömbéres almapép és Almás muffin recept
30 perc
A Gyömbéres almapép és Almás muffin hozzávalói:
Hozzávaló:
2 db alma meghámozva, apróra felkockázva
1 db 5 centis friss gyömbérdarab, meghámozva, szeletekre vágva
1½ dl Bébivíz
10 evőkanál Apfelbrei Tejpép
3 dkg dió megpirítva, és megdarálva
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
10 dkg joghurt
15 dkg cukor
1 db tojás
½ dl olívaolaj
A Gyömbéres almapép és Almás muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (ez gázsütőn 6-os fokozat), és ha fém tepsit használunk, a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A bébivizet és az almás tejpéppor felét összekeverjük, majd félretesszük. Az almát és a gyömbért gőz fölött puhára pároljuk, aztán összepürésítjük. Szétosztjuk ¼-¾ arányban, és a kisebb adaghoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített almás tejpépet. Ez lesz a baba uzsonnája. A muffinhoz a maradék almás tejpépport, a lisztet és a diót beleszórjuk egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, és hozzáreszeljük a citrom héját. A joghurtot, a cukrot, a tojást, a maradék gyömbéres almapépet és az aolajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban. Fakanállal a lisztes keverékhez vegyítjük, és az így elkészült muffin tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban. Az almás muffinokat, vagyis a család uzsonnáját, 20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: 739be98760, 2007. okt. 29. 14:48
A gyömbéres almapép és almás muffin elkészítési módja és hozzávalói.