Icuri picuri almás pite recept
80 perc
Az Icuri picuri almás pite hozzávalói:
Tészta : 250 g sima liszt
125 g vaj
100 g porcukor
fél csomag sütőpor
fél doboz tejföl
1 tojás
pici só
lekvár
Almás töltelék:
1,5 -2 bögre alma -meghámozva, és felkockázva
1/4 bögre olvasztott vaj
1,5 teáskanál liszt
1/8 bögre víz
1/4 bögre kristály cukor
1/4 bögre barna cukor
Az Icuri picuri almás pite elkészítési módja:
A lisztből, porcukorból, vajból, sütőporból, tojásból, tejfölből és a kevés sóból tésztát gyúrunk. A muffin formákat (vagy mini pite formákat) jól kivajazzunk és a tészta feléből mindegyiket kibéleljük, és vékonyan megkenjük lekvárral. Mikor elkészültünk az olvasztott vajat, a lisztet, a vizet, és a kétféle cukrot feltesszük forrni. Mikor megforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott almát és jól elkeverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tésztával kibélelt muffin formákba töltjük 3/4-ig. A pitékre a tészta másik feléből rácsokat készítünk és miután betakartuk őket, megkenjük kissé felvert tojással. 180°C-on 18-20 percig sütjük.
Ha a tészta netalán túl ragadós lenne, nyugodtan gyúrjunk hozzá még lisztet :)
Az almás töltelék kissé csurgós lesz, de nyugalom, ez így teljesen rendben van és a "híg" részéből is tegyünk a pitékbe, de csak módjával, nehogy sütésnél kicsurogjon. Ezért se töltsük túl a pitéket a töltelékkel! Ha a pitékre teljes "borítást" teszünk, akkor szurkáljuk meg fogpiszkálóval.
Egyébként jó étvágyat :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Harcoslány, 2013. júl. 16. 18:33
Az icuri picuri almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.