Dr. Oetker golyó recept


1 csomag Dr. Oetker sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
400 g félgrízes liszt
250 g kristálycukor
250 ml tej
1 tojás
1 kanál kakaó
100 ml olaj
méz
1 kanál lekvár (szilva/ málna/ eper)
étcsoki
A Dr. Oetker golyó elkészítési módja:
A lisztet, cukrot, sütőport, tojást, olajat, kakaót és a tejet egy tálban összekeverjük majd kikent, kilisztezett tepsire öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, kivesszük, kifordítjuk a tepsiből és hagyjuk kicsit kihűlni. Miután kihűlt, a tésztát összemorzsoljuk egy tálban, majd hozzáadjuk az 1 kanál lekvárt és annyi mézet adunk, hogy a kapott masszából golyókat tudjunk formálni. A kész golyókat olvasztott étcsokiban megfürdetjük és hammm , lehet enni :)
Mivel a megsült mézeskalács nem tetszett, így fel kellett dobnom egy picit :) és isteniiii lett :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Harcoslány, 2013. aug. 28. 11:57
A dr. oetker golyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.