Zabkorpás-csokoládés keksz recept
A Zabkorpás-csokoládés keksz hozzávalói:20 dkg rama margarin
23 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
13 dkg finomliszt
16 dkg zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanálnyi só
1,5 dl főzőtejszín
A Zabkorpás-csokoládés keksz elkészítési módja:
A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, és a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük. Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsire mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 12 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jan. 31. 16:38
A zabkorpás-csokoládés keksz elkészítési módja és hozzávalói.