Citromos barackos muffin recept
45 perc
218 kcal
15 dkg Rama sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 pohár (150 g) natúr joghurt
8 evőkanál tej
2 citrom
30 dkg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
20 - 25 dkg kemény húsú sárgabarack (idényen kívül 15 dkg aszalt sárgabarack)
A Citromos barackos muffin elkészítési módja:
A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott barackkal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Egy közepes, 12 mélyedéses muffinsütő mélyedéseit Rama margarinnal kikenjük, a masszával egyenletesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170°C) kb. 22 percig sütjük. Langyosan, kiváltképp reggelire, egy kevés margarinnal megkenve fenséges.
Citrom helyett naranccsal is ízesíthetjük, amihez 2 közepes narancs lereszelt héját és kifacsart levükből 1,5 decinyit használjunk hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nyusz-musz, 2007. jan. 21. 16:16
A citromos barackos muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.