Fahéjas kifli (anti-candida) recept
60 perc
A Fahéjas kifli (anti-candida) hozzávalói:
Stalh Judit receptje alapján:
Tészta:
1. tál
50 dkg tönkölybúza liszt (nem candidásoknak sima liszt)
1 hideg darabolt vaj (10 dkg)
1 citrom reszelt héja
vanília (nem candidásoknak vaníliás cukor)
2. tál
1 tojás sárgája
Só, édesítószer (vagy cukor)
Fél pohár natúr joghurt Danone Activia (nem candidásoknak 4 evőkanál mascarpone sajt és 2 evőkanál tejföl)
Töltelék:
Candidásoknak: A maradék joghurtot édesítőszerrel és fahéjjal összekeverni,
Nem candidásoknak: A tojásfehérjét a tésztára kenni és erre szórni a kristálycukorral összekevert fahéjat.
A Fahéjas kifli (anti-candida) elkészítési módja:
A külön tálban lévőket először összekeverni, majd összeönteni. Két részre osztani a tésztát, majd hűtőben 30 percig pihentetni. A kb. 25-30 cm átmérőjű körré nyújtott tésztára kenni a tölteléket, majd körcikkekre vágni. (nyolcadokra=16 kifli) Hosszabbik oldaláról indítva feltekerni, maghajlítani, hogy kifli formája legyen. Kivülről is megkenni tojásfehérjével, majd 200 C fokon 15-20 percig sütni.
A tönkölyliszt felszívja a joghurtos tölteléket, nem fog átázni.
A fél óra pihentetést ki lehet hagyni, de nem érdemes, mert azzal finomabb lesz.
A töltelék lehet darált dió vagy mák is, de szerintem akár lekvárral is készíthető, igaz, így még nem próbáltam:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Dorka29, 2007. dec. 22. 21:32
A fahéjas kifli (anti-candida) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.