Almás fahéjas muffin recept
30 perc
Az Almás fahéjas muffin hozzávalói:
1. száraz összetevők
20 dkg liszt
1/2 sütőpor
citromhéj
fahéj
2. nedves összetevők
1 tojás
15 dkg joghurt
1 dl olaj
8 dkg cukor
1 reszelt alma
Az Almás fahéjas muffin elkészítési módja:
Az 1. tálban lévő összetevőket összekeverjük, majd a 2. tál már összekevert összetevőit hozzáöntjük ehhez. Ha kész, akkor 1 reszelt almát (akár héjastól is, ízlés dolga) beletenni. Ekkor már nem szabad sokáig kevergetni, mert megkeményedik a tészta. Forró sütőben, 200 C-on 20 percig sütni.
A sütőt érdemes már a hozzávalók összekeverésekor bekapcsolni, hogy ne kelljen arra várni, hogy bemelegedjen.
A 2. tálnál először a cukrot és a tojást keverd ki, majd utána tedd hozzá a joghurtot, végül az olajat.
Az eredeti recept 2 dl. olajat írt, de szerintem az túl sok hozzá, így a felére vettem. Még így is simán kijön a formából és nem esik darabokra.:)
Ja, és hagyni kell kihűlni (legalább langyosra), mert különben akármennyi zsiradék is van benne, a papírkapszniba ragad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Dorka29, 2009. okt. 11. 15:11
Az almás fahéjas muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.