Joghurtos csészés sütemény recept





A tésztához:
1 pohár(150g)natúr joghurt
3 csésze búzaliszt(csészénként 100g)
2 csapott teáskanál sütőpor
2 csésze cukor(csészénként 150g)
1 csomag finomra reszelt citromhéj
3 tojás
1 csésze(150 ml)étolaj
A tetejére:
480gfelezett sárgabarack(konzerv)
A megkenéshez:
100g narancslekvár vagy sárgabarackdzsem
A megszóráshoz:
25g apritott pisztácia
A Joghurtos csészés sütemény elkészítési módja:
A tésztához a joghurtot egy jól záródó83 l-es)edénybe öntjük,joghurtos poharat elmossuk és szárazra töröljük.A lisztet a sütőporral elvegyitjük,átszitáljuk,a cukorral és citromhéjjal elvegyitjük és az edénybe töltjük.A tojást és olajat hozzáadjuk,az edényt a fedelével szorosan lezárjuk.Többször, erősen összerázzuk(15-20 másodperc), hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Az egészet habverővel vagy keverőkanállal átkeverjük, hogy az edény szélére tapadt hozzávalók is elvegyüljenek. A tésztamasszát(30*40 cm-es, kikent)sütőlemezre simtjuk.A barackot szitán keresztül jól lecsöpögtetjük és a tésztán elosztjuk.A sütőlemezt a sütőbe helyezzük. (sütési idő:30 perc) A sütőlemezt süteményrácsra tesszük.Megkenéshez a lekvárt vagy dzsemet egy szitán áttörjük, és egy edényben felmelegitjük, majd a forró süteményt megkenjük vele. Pisztáciával megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rencsilany, 2006. szept. 25. 20:08
A joghurtos csészés sütemény elkészítési módja és hozzávalói.