Pikáns pórés lepény recept
A Pikáns pórés lepény hozzávalói:(Kb. 20 szelet)
tésztához:
375 g búzaliszt
1/2 élesztő
1 teáskanál só
225 ml langyos víz
5 evőkanál olaj
Töltelékhez:
1 fej hagyma
400 g póréhagyma
300 g konzerv kukorica
250 g mozarella sajt
2 evőkanál étolaj
300 g darálthús
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1/2 táskanál koriander
300 ml tejföl
4 tojás
2 teáskanál étkezési keményitő
1 mokkáskanál só
A Pikáns pórés lepény elkészítési módja:
A hagymát megtísztitjuk és felkockázzuk.A póréhagymát megmossuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.A kukorica levét lecsöpögtetjük.A mozarellá felkockázzuk.A tepsit sütőpapirral béleljük,a sütőt előmelegítjük. A töltelékhez az étolajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk,és a darálthúst elősütjük.Hozzáadjuk a hagymát,és rövid ideig a hússal együtt tovább sütjük.Sóval,borssal,korianderrel fűszerezzük.Hozzáadjuk a póréhagymát is és 10 percig fedő alatt pároljuk.A tölteléket hagyjuk kissé kihűlni,majd hozzákeverjük a kukoricát és a mozarellát.A tejfölhöz hozzáadjuk a tojást, a mokkáskanálnyi sót és az étkezési keméynítőt,majd az egészet a darálthúsos keverékhez adjuk. A tésztához a lisztet elkeverjük a szétmorzsolt élesztővel.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel,dagasztóspirállal sima tésztává dagasztjuk.A tésztát kinyújtjuk(kb. 30*40 cm),és a tepsibe helyezzük.Majd a tölteléket a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk,és a lepényt megsütjük.(sütési ideje kb.30-35 perc) Sütés után a lepényt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük és még melegen tálaljuk.
Alsó és felső sütés:kb.200 fok(előmelegítve)
légkeveréses kb. 180 fok(előmelegítve)
gáz:kb.3-4-es fokozat(előmelegítve)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: rencsilany, 2013. febr. 20. 14:16
A pikáns pórés lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.