Gombás pite (90 naposhoz) recept
45 perc
A Gombás pite (90 naposhoz) hozzávalói:
Tészta:
35 dkg liszt
2 ek oliva olaj
élesztő
pici só
2dl víz
1 kocka cukor
Feltéthez:
5-6 közepes méretű csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
egy evőkanál házi zsír
bors, só
A Gombás pite (90 naposhoz) elkészítési módja:
Tészta: Egy közepes méretű tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és a 2 evőkanál oliva olajat, (ez lehet napraforgó olaj is). Közben a 2dl vizet meglangyítjuk. Beletesszük a kocka cukrot, és az élesztőt, hagyjuk pihenni, míg fel nem fut. Ezeket jól összegyúrjuk, és hagyjuk kelni. Feltét: A hagymát apróra vágjuk, zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, a sót, és a borsot tetszés szerint. Ezeket összepároljuk jól, a végén megpirítjuk. Mikor mindez kész a tésztát kikent tepsibe kinyújtjuk, és rátesszük a feltétet. Körülbelül 20 percig sütjük, ez sütőtöl függ! Jó étvágyat hozzá! :)
Ajánlatos a tepsit olajos kézzel kikenni, és úgyan így a tésztát olajos kézzel kinyútani.
Én a tészta tetejére szoktam tenni a gombát, de a tésztával akár össze is gyúrhatjuk!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: melendy, 2013. febr. 12. 18:38
A gombás pite (90 naposhoz) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.