Teljes kiőrlésű bolognai pizza mozzarellával recept
60 perc
552 kcal
40 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
3 dkg élesztő
2,5 dl víz
1 ek olivaolaj
1 ek cukor
Feltéthez:
1 ek olivaolaj
35 dkg darált pulykahús
1 cs milánói alap
2 dl víz
szeletelt light mozzarella
A Teljes kiőrlésű bolognai pizza mozzarellával elkészítési módja:
A lisztet egy tálba szitálom, a közepébe mélyedést csinálok és ebbe teszem az elmorzsolt élesztőt az 1 ek cukorral, majd ráöntöm a langyos vizet. 1/2 órát hagyom letakarva állni, majd géppel (vagy kézzel) megdagasztom. 2 felé szedem, az egyik felét félreteszem, a másikat (zsiradék használata nélkül!!!!!) 32 cm-es pizzaformába egyengetem, úgy, hogy egy kicsi széle maradjon. Ezek után a húst megpárolom az olivaolajon, majd hozzáöntök 2 dl vizet, valamint a szósz alapot. Összerottyantom, majd a pizzatésztára simítom. Ráfektetem a mozzarella szeleteket és berakom a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt meg nem pirul.
1 adag=1/4 pizza
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: 872bedf78a, 2010. jan. 30. 20:49
A teljes kiőrlésű bolognai pizza mozzarellával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.