Cserépben sült kenyér recept
A Cserépben sült kenyér hozzávalói:30 dkg búzaliszt
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál só
1 csomag szárított élesztő
4 evőkanál olívaolaj
1 maréknyi olajbogyó zöld
1 csokor friss rozmaring.
A Cserépben sült kenyér elkészítési módja:
Tegyük dagasztótálba a liszteket, szórjuk rá a szárított élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a durvára összevágott rozmaringot, csorgassunk rá három evőkanálnyi olívaolajt, majd kezdjünk hozzá a dagasztáshoz. Kis adagokba csorgassunk hozzá langyon vizet, épp annyit, hogy közepesen kemény kenyértésztát kapjunk. Addig dagasszuk, míg a kenyértészta az edény falától kezd elválni. Keverjük még egy percig, majd tegyük langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával és kelesszük kétszeresére. A duplájára kelt, borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, nyújtsuk ki, majd szórjuk rá az olajbogyót. Hajtogassuk össze, is jól gyúrjuk át, hogy az olajbogyó jól elkeveredjen a kenyértésztában. Béleljünk ki sütőpapírral tiszta virágcserepeket, osszuk a tésztát jó maroknyi egyenlő részre, sodorjunk belőle kis cipókat, majd tegyük a cserépbe. Tetejét szórjuk meg összetépkedett rozmaringlevelekkel, kelesszük még körülbelül 15-20 percig, majd tegyük előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük 45-50 percig. Ha elkészült borítsuk ki a formából, és hagyjuk kissé kihűlni
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 26. 07:52
A cserépben sült kenyér elkészítési módja és hozzávalói.