Napraforgómagos kenyér recept
A Napraforgómagos kenyér hozzávalói:35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 púpozott teáskanál só,
1 cs szárított élesztő,
4-5 dl langyos víz,
10 dkg vágott napraforgómag,
liszt a munkafelülethez,
forró víz a kenéshez,
napraforgómagok a megszóráshoz.
A Napraforgómagos kenyér elkészítési módja:
A liszteket, a porélesztőt és a sót összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a langyos vizet. Belekeverem a vágott szotyit, majd egy egységes tésztává dagasztom. Egy kendővel letakarom és fél órán át meleg helyen kelesztem. Egy lisztezett deszkán alaposan átgyúrom a tésztát és egy veknit formázok belőle. Megkenem forró vízzel, megszórom szotyival, majd ismét kelesztem egy fél órát. 230 fokra előmelegített sütőben 60-65 percig sütöm.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 8. 20:05
A napraforgómagos kenyér elkészítési módja és hozzávalói.