Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Napraforgómagos kenyér recept

Napraforgómagos kenyér recept

A Napraforgómagos kenyér hozzávalói:
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 púpozott teáskanál só,
1 cs szárított élesztő,
4-5 dl langyos víz,
10 dkg vágott napraforgómag,
liszt a munkafelülethez,
forró víz a kenéshez,
napraforgómagok a megszóráshoz.


A Napraforgómagos kenyér elkészítési módja:
A liszteket, a porélesztőt és a sót összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a langyos vizet. Belekeverem a vágott szotyit, majd egy egységes tésztává dagasztom. Egy kendővel letakarom és fél órán át meleg helyen kelesztem. Egy lisztezett deszkán alaposan átgyúrom a tésztát és egy veknit formázok belőle. Megkenem forró vízzel, megszórom szotyival, majd ismét kelesztem egy fél órát. 230 fokra előmelegített sütőben 60-65 percig sütöm.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A napraforgómagos kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook