Sziciliai rakott pacal recept
A Sziciliai rakott pacal hozzávalói:1 kg pacal,
1 fej hagyma,
3-4 kanál olivaolaj,
35 dkg paradicsom,
35 dkg padlizsán,
5 dkg szalonna,
10 dkg juhsajt,
2 keménytojás,
1 evőkanál reszelt parmezánsajt,
só,
bors,
olaj.
A Sziciliai rakott pacal elkészítési módja:
A padlizsánt felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és leitatom róla a vizet. Olajon pirosra sütöm, leszűröm. Az olivaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott pacalt és zsírjára pirítom. Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott paradicsomot és majdnem puhára párolom. Egy tűzálló edényben rétegesen lerakom a pacalt, a padlizsánt, a juhsajtot, a felkarikázott keménytojásokat. Tetejét megszórom reszelt parmezánsajttal és a sütőben szép pirosra sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 5. 19:38
A sziciliai rakott pacal elkészítési módja és hozzávalói.