Padlizsánkrém recept
A Padlizsánkrém hozzávalói:2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
2 meghámozott, feldarabolt paradicsom
só, bors
friss petrezselyem feldarabolva
1 tk oregano
1/3 csésze olívaolaj
6 tk vörösborecet
A Padlizsánkrém elkészítési módja:
Forró sütõben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megelõzzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk.Egy mozsárban vagy nem fémbõl készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát. Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert. Jöhet bele az olívaolaj és az ecet. Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 2. 09:48
A padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.