Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ananászos palacsintatorta recept

Ananászos palacsintatorta recept

Az Ananászos palacsintatorta hozzávalói:
a tésztához:
10 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 7,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 evőkanál vaníliáscukor
a szószhoz:
1 ananászkonzerv (darabolt), 2,5 dl víz, 20 dkg cukor, 1 citrom
a tetejére:
ananászkockák, mentalevél


Az Ananászos palacsintatorta elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot, és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ananászos palacsintatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook