Bundás bodza recept
A Bundás bodza hozzávalói:4 szép
virágzó bodza
1 db egész tojás
1 dl tej
15 dkg liszt
kevés szódavíz
csipetnyi só
ízlés szerint porcukor
olaj
a virágok kisütéséhez
A Bundás bodza elkészítési módja:
Verje a tojást habosra 1 evõkanál porcukorral és a tejjel, majd adja hozzá a lisztet, sót és annyi szódavizet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapja. Mártsa meg lisztben a száráról lecsipkedett, megmosott és lecsöpögtetett virágot, majd forgassa meg a tésztában. Tegye az így bepanírozott virágokat 180 fokra felhevített olajba; 1-2 perc alatt szép világosra sülnek. Itassa le a megsült virágokról a felesleges olajat, és tálalja porcukorral meghintve.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:09
A bundás bodza elkészítési módja és hozzávalói.