Csúsztatott palacsinta recept
80 perc
A Csúsztatott palacsinta hozzávalói:
a tésztához 4 egész tojás
4 evõkanál olaj
4 púpozott evõkanál liszt
3 dl tej
fél dl szódavíz
csipetnyi só; a töltelékhez 50 dkg aromás
savanykás ízû alma
2 evõkanál sárgabaracklekvár
5 dkg darált mandula
ízlés szerint 1-2 evõkanál porcukor
3 centiliter rum (vagy 1 teáskanál rumaroma és 2 evõkanál tej).
A Csúsztatott palacsinta elkészítési módja:
A tojások sárgáit habosra keverem a sóval, a liszttel és belekeverem a tejet meg az olajat. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A masszát 10 percre beteszem a hûtõszekrénybe. Közben elkészítem a palacsinta töltelékét. Az almákat megtisztítom, kicsumázom és lereszelem. Összekeverem a sárgabaracklekvárral, a darált mandulával, a rummal, és annyi porcukorral, hagy kellemesen édes (de ne túl édes) legyen. Kiolajozott palacsintasütõben a palacsinták egyik oldalát megsütöm, majd egyenként egy kerek, tûzálló tálra csúsztatom úgy, hogy a krémes (tehát a nyers) fele legyen felül. Erre rákenek az almás-mandulás töltelékbõl egy keveset, és a következõ palacsintát teszem rá. A rétegezést addig folytatom, míg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére palacsintának kell kerülni, mégpedig a sült felével felfelé. Elõmelegített, forró sütõben jól átmelegítem, majd cikkeket vágok belõle, mint a tortából szokás. Melegen is, hidegen is nagyon finom, de eltenni nem szabad, még hûtõszekrényben sem, csakis aznap fogyasztható!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:48
A csúsztatott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.